{ "title": "Bağırsak Solucanı", "image": "https://www.solucanlar.gen.tr/images/Bagirsak-Solucani-29225.jpg", "date": "20.01.2024 08:23:30", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Bağırsak solucanı, omurgasız familyalar grubuna mensup olan bağırsak solucanı, asalak olarak yaşayan canlılardandır. Metabolizmaya çeşitli yollarla giren bağırsak solucanları, ince bağırsaklara yerleşirler. Tenya olarak adlandırılan bağırsak solucanı vücuda girdikten sonra enfeksiyonların oluşmasına neden olur. Genellikle çocukların bağırsaklarında yaşayan bağırsak solucanı, anal kaşıntıya neden olmakta ve çok sık görülmektedir. Bağırsak solucanları son derece bulaşıcı olan bir canlıdır. 0.5 mm uzunluğunda olup, beyaz ip gibi büyük kurtlar halinde bağırsaklarda yaşarlar. Bağırsak solucanları anüsün dışındaki deriye geçerek, yumurtalarını bırakıp ölürler. Yumurtalardan çıkarken şiddetli kaşıntılara sebep olurlar. Bu sebeple tuvalet sonrası temizliğine dikkat edilmelidir. Bunun yanında bağırsak solucanı yumurtalarına çocukların dokunması ve elini ağzına götürdüğü taktirde vücuda girerler.

Bağırsak Solucanı Çeşitleri
Bağırsak Solucanı Belirtileri Nelerdir?
Yukarıda saymış olduğumuz belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuzu bu konuda bilgilendirmelisiniz.

Bağırsak Solucanı Tedavi Yöntemi
" } ] }