{ "title": "Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Yetiştirilir", "image": "https://www.solucanlar.gen.tr/images/Kirmizi-Kaliforniya-Solucani-Nasil-Yetistirilir-63866.jpg", "date": "23.01.2024 06:37:30", "author": "Eren Zeki DOĞAN", "article": [ { "article": "Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Yetiştirilir, halkalı solucan grubunda yer almaktadır. İlk defa Kaliforniya Enstitü'nde ele alındığından dolayı adı Kırmızı Kaliforniya solucanı olarak anılmaktadır. Bu solucan türü genellikle bataklıklarda, çamur ve göletlerde yaşamaktadırlar.

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Uygun Şartlar

Solucanlar için saman, ot, sebze atıkları, talaş, büyük baş hayvan ve özellikle de at dışkıları geri dönüşüm tesislerinde işlenip çeşitli işlemlerden geçirilir. Elde edilen gübrelerin belirli oranlarda karıştırılıp fermentasyon işlemiyle oluşan ve Kompos adı verilen bir çeşit mama ile beslenmektedirler. Bu mamaların mutlaka mayalanma sürecinden geçmiş olması gerekir. Solucamandanları tükettikleri gıdaların içindeki asit oranlarına karşı oldukça hassas canlılardır. Bu nedenledir ki solucanların beslenmesinde en uygun pH seviyeli ahır gübreleri kullanılmalıdır. Kırmızı Kaliforniya solucanı beslemek için dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır.

Bu püf noktaların başında Kaliforniya solucanları günde kendi ağırlığının yarısı kadar yiyecek tüketmeleri gerekmektedir. Bu solucanların çoğalması için uygun sıcaklığın oluşturulması yeterlidir. Solucanlar uygun sıcaklık seviyesine gelinen ortamlarda yemeyi çok severler ve hızla çoğalırlar. Tuzlu ve asitli yiyecekler Kırmızı Kaliforniya Solucanına verilmemesi gerekir.

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Hangi Sıklıkla Beslenmelidir?

Bu tür solucanı haftada 2-3 defa beslemek yeterli olacaktır. Solucanlar yiyecekleri tükettikten sonra tekrar yemek verilmelidir böylelikle solucan kabında oluşacak pis kokunun da önüne geçilmiş olunur. Solucan kabındaki kötü koku sadece verdiğiniz besinlerden değil sık besin vermekten de kaynaklanabilmektedir. Yemleme yaparken solucan kabındaki sinekleme ve kokuların oluşmaması için yemleri yaklaşık 5-10 cm aşagıya gömebilirsiniz. Solucan sayınızın artması solucanları doğru beslediğinizin bir göstergesi olacaktır.
" } ] }