{ "title": "Kırmızı Solucan", "image": "https://www.solucanlar.gen.tr/images/Kirmizi-Solucan-64714.jpg", "date": "20.01.2024 17:28:05", "author": "Huriye alan", "article": [ { "article": "
Kırmızı solucan, dünyanın var oluşundan bu yana hayatını sürdüren nadir canlılardandır. Yaşamlarını sürdürmelerinde bağışıklık sistemlerinin güçlü olduğundan kaynaklanır. Bu güçte solucanların sindirim sistemlerinde ve vücutlarında mevcut olan onları koruyan vücut sıvıları (Sölom sıvıları) sayesinde olur.

Kırmızı solucan sindirim sisteminde, çok sayıda mikroorganizma taşıyan azot bakteriler, antibiyotik etkisi yapacak doğal büyüme hormonları ve enzimleri bulunur. Hareketlerinin kısıtlanmaması ve zararlı bakterilerden korunmak için sölom sıvısı salgılarlar. Tarım konusunda çok önemli bir yer teşkil etmeye başladı son zamanlarda. Gübresi doğayla %100 uyumlu, her şeye uyum sağlıyor. Almanya da bu işlem uygulanıyor. Pahalı bir işlem ancak 1 metreküp humus 500 yılda oluşurken beslenen kırmızı solucanlar her gün ağırlığınca humus bırakıyor. Üründe verimi artıyor ve mahsul 10-20 gün arası erken toplanıyor. Toprak ömrü ve verim yüksekliği de avantajları arasındadır. Kök ve kök çevresindeki hastalıklara karşı güçlendirir ve kalitesini arttırır.

Kırmızı solucan için uygun ortam

Ilık ve karanlık bir yer çok uygundur bu evinizin bodrum katı bile olabilir. Karanlık ve ılık bir yer en iyi sonuç verir. Solucanlar dayanıklı canlılardır misal genel olarak 5-28 C arasındaki ısıya vücutları uyum sağlayabilir. Yataklarının oldukça nemli olması gerekmektedir. Çok fazla ıslak veya çok fazla kuru olmamalıdır. Bundan ötürü yağmur gibi doğa olaylarına direk maruz kalmamaları gerekmektedir. Olabildiğince gün ışığından da muhafaza etmeniz gerekmektedir. Kabı izole ederseniz serin kalıp yaşamlarını bu koşullarda sürdürebilirler.

Kırmızı solucan yatağını hazırlamak

Sonbaharda dökülmüş olan kurumuş ağaç yaprakları, kesilmiş mukavva kâğıtları veya siyah beyaz gazete parçaları zemine yerleştirilir ve istenirse bir avuç toprak da eklenir. Yataklama yapılırken olabildiğince bol çeşitli olmalıdır, bu verimin artması için önemlidir. Solucan kabına konulacak kırmızı solucan miktarına dikkat edilmeli aynı zamanda doğru oranda yataklama ve yem miktarına da dikkat edilmelidir. Solucanlar çay posası, yumurta kolisi, gazete, meyve ve sebze artıkları, yumurta ve muz kabuklarını tüketirler. Solucan kabınız zamanla gübre ile dolduğunda işlem tamamlanmıştır. Gübreyi ayırdıktan sonra gölgede zamanla karıştırıp kuruduktan sonra satışa sunabilirsiniz.
" } ] }