{ "title": "Solucan Yavrusu", "image": "https://www.solucanlar.gen.tr/images/Solucan-Yavrusu-59875.jpg", "date": "21.01.2024 14:41:21", "author": "Remziye Turan", "article": [ { "article": "Solucan yavrusu, genellikle büyük işletmelerde fermente edilmiştir. Seperatörden geçmiş büyükbaş hayvan gübresi ile asit bulundurmayan sebze ve meyve atıklarının belirli oranda birbirine karıştırılarak hazırlanan organik atıklarla beslenirler. Solucan yavrusu az nemli topraklarda açtıkları tünellerde toprakta çürümüş maddeler ile beslenirler. Solucanların ömrü ortalama olarak 2 yıl ile 6 yıl arasında değişiklik gösterir. Solucanların dünya üzerinde 500'ün üzerinde toprak solucanı tespit edildiği söylenmektedir Solucan yavrularının yaşam yerleri genelde tarla-bağ-bahçe ve topraklarda kayaların diplerinde yaşamlarını sürdürmeye çalışırlar.

Solucan yavrularının genel özellikleri nelerdir?

Solucan yavrularının bizim ülkemizde 65 kadar çeşidi görülmüştür. Solucan yavrularının vücutları yuvarlak ve bölmesizdirler. Vücutları koruyucu bir tabaka ile kaplıdır. Parazit olarak yaşamlarına devam eden bu hayvanlar çift eşeylidir. Erkekleri dişilerine göre daha ufaktır. Renkleri genelde kırmızımtırak veya kahverengidir. Solucan yavrusu ortadan ikiye bölünse bile her iki parçada yaşamlarına ayrı ayrı devam ederler. Çünkü bu hayvanların vücudunu saran deri hem solunum hem de duyu organı işini gördüğü için çok hızlı bir şekilde vücutlarını tamir edip yaşamaya devam ederler. Solucan yavrularının derisinde salgılanan sümüksü bir madde devamlı olarak bu hayvanların yumuşak ve nemli kalmasını sağlar. Solucan yavrusu ıslak toprak üzerinde vücudunu ileri geri hareket ettirerek gayet yavaş yürürler yani halkalarının açılmasıyla uzar kısalırlar ve yer değiştirirler.

Solucan yavrularının üremesi nasıldır?

Solucan yavrularının hem dişi hem de erkek organı aynı anda bulunur. Bu hayvanların üremesi yumurta ile olur. Yumurtaların döllenmesi iki hayvanın birleşmesi ile olur. Solucan yavrusunun genel özellikleri itibariyle eş bulamadıkları zaman kendi kendilerini dölleme yeteneğine sahiptirler. Çünkü bu hayvanlar kendi kendine hem yumurta hem de sperm üretirler. İki tane solucan birbirine ters düz olarak yapışarak birbirlerini aynı anda döllenebilir. Solucan yavruları toprak ve tarım alanında oldukça fayda sağlamaktadırlar. Bütün solucan çeşitleri toprakta yaşamazlar bunların bir kısmı suda bir kısmı İnsan vücudunda yaşarlar. Suda yaşayan solucanlar kırkayak sınıfından olanlardır.
" } ] }